commissaris van de Koning

 

 

 

 

 

 

 

 

'Utrecht

   in een roerige wereld'

LEES VERDERHet jaar 2015 stond voor mij als commissaris van de Koning in de provincie Utrecht in het teken van de regio in een roerige wereld. Tegen een achtergrond van brandhaarden in de wereld, groeit de stroom vluchtelingen naar ons land sterk. De zorg voor al dan niet tijdelijke huisvesting van deze mensen is ook komend jaar een uitdaging voor Utrecht.

 

Het nieuwgevormde college kiest met het Strategisch Kader focus langs drie lijnen. ‘Utrecht verbindt’, zet in op versterking van participatie en het netwerk tussen overheden, bedrijven en (kennis) instellingen.’ Utrecht transformeert’ zet lijnen uit voor de overgang naar een duurzame economie en energiehuishouding. ‘Utrecht realiseert’, richt zich op uitvoering van bijvoorbeeld het Strategisch Mobiliteitsplan, het programma Wonen en de realisatie van de Uithoflijn.

Behoud en versterking van onze positie, daar gaat het om. Mensen wonen en werken hier graag, de economie is sterk. Om deze voorsprong te behouden, trekken we vanuit overheden, bedrijfsleven en instellingen samen op.

voorwoord_4

Ook op het vlak van duurzaamheid gaat het goed met Utrecht. Ik ben er trots op dat Utrecht afgelopen najaar werd uitgeroepen tot eerste Fairtrade provincie van Nederland. Een bekroning met een opdracht, want het predicaat wordt ieder jaar opnieuw getoetst.


Wat mij betreft komen nog veel meer toeristen naar onze prachtige provincie. Voor de buitens, de kastelen, de steden en dorpen, de landschappen en musea. De gevestigde instellingen deden het buitengewoon goed en het nieuwe Nationaal Militair Museum trok binnen een jaar na opening zelfs al een half miljoen bezoekers. Het Waterliniemuseum dat dit najaar werd geopend op het Fort bij Vechten is een belangrijke nieuwe troef.
Het gaat goed met Utrecht en het is er mooi. Dat laten we zien aan toeristen, bedrijven en instellingen. Daar gaan we in 2016 mee door. De roerige wereld raakt ons, maar weerhoudt ons niet te doen wat nodig is voor onze gemeenschap en onze leefomgeving.


voorwoord_28

W.I.I. van Beek   

commissaris van de Koning

in de provincie Utrecht  

voorwoord_29
voorwoord_5

Jaarverslag 2015 commissaris van de Koning Utrecht - Voorwoord

3/13
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...