commissaris van de Koning

Koninklijk Huis

'Tijdens de viering van 750 jaar Oudewater liet het stadje zich van zijn beste kant zien’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEES VERDEROok in 2015 bezochten Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en andere leden van het Koninklijk Huis regelmatig de provincie Utrecht. Maar liefst zevenentwintig keer waren zij aanwezig bij vieringen, herdenkingen en andere evenementen.

 

Gedenkwaardig was de start van de Tour de France in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning. Daags daarvoor had de viering van 750 jaar stadsrechten voor Oudewater plaats, waarbij het mooie stadje zich bij prachtig zomerweer van zijn beste kant liet zien. Het enthousiaste onthaal dat de inwoners van de stad ons staatshoofd gaven was onvergetelijk. Ook het bezoek van de Koning aan het symposium in het kader van 200 jaar Decoratiestelsel in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg was een hoogtepunt.

 

Ik herinner mij verder de werkbezoeken van Koningin Máxima en haar aanwezigheid bij het slotconcert ‘Kinderen maken muziek’, georganiseerd met steun van het Oranjefonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Prinses Beatrix was dit jaar onder meer aanwezig bij ’70 jaar vrijwilligers Stichting 40-45’ in Amersfoort. Ook Prinses Margriet en professor Van Vollenhoven toonden bij verschillende gelegenheden hun belangstelling.

 

 

Overzicht Koninklijke bezoeken 2015
voorwoord_5

Koninklijk Huis

8/13
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...