commissaris van de Koning

 

 

 

 

 

 

 

 

'Utrecht

   in beweging'

LEES VERDERUtrecht groeit. Heel fijn natuurlijk, het is een teken dat het goed gaat met onze economie. De groei was voor de provincie een van de grootste uitdagingen van 2016.

 

Het verkeer in onze provincie blijft toenemen. In 2018 gaat de Uithoflijn rijden om een deel van de ov-reizigers op te vangen, bijvoorbeeld die naar het almaar uitdijende Utrecht Science Park gaan.

 

Met een nieuwe busmaatschappij wordt de regio beter bereikbaar, en het vervoer veiliger en schoner. Natuurlijk denken we ook aan de fietser. Voor zijn gemak en veiligheid hebben we het Realisatieplan Fiets 2016-2020 ontwikkeld.

 

Utrecht groeit. Niet alleen op de weg, maar ook de steden, en zelfs de kleinere dorpskernen. Daarom worden de komende jaren tienduizenden nieuwe woningen gebouwd.

 

voorwoord_4

Voor de provincie, die medeverantwoordelijk is voor de ruimtelijke ordening, is dat een uitdaging. Steden en dorpen willen we natuurlijk duurzaam aantrekkelijk houden. Wat betreft de binnenstedelijke ontwikkeling hebben we daarom de keuze gemaakt voor woningbouw in bestaand stedelijk gebied. Hierdoor wordt de beperkt beschikbare ruimte efficiënt gebruikt. Hetzelfde geldt voor leegstaande panden. Niet alleen voor kantoorpanden, maar ook voor winkels, boerderijen, ziekenhuizen en andere leegstaande gebouwen wordt een goede nieuwe bestemming gezocht.

 

Maar die groei mag niet ten koste gaan van ons groen, een van de redenen waarom het woonklimaat in Utrecht zo aantrekkelijk is.  

 

‘Een boom die zo hard wil groeien dat hij zijn wortels uit de aarde trekt, zweeft niet ten hemel, maar valt om’, tekende Harry Mulisch op. Utrecht is een prachtige provincie om te wonen, te werken en te bezoeken. Groeien is goed, maar wel binnen de kaders. Daar werken wij intensief aan. Zodat Utrecht ook de komende jaren voor iedereen een leefbare provincie blijft. 


voorwoord_28

W.I.I. van Beek   

commissaris van de Koning

in de provincie Utrecht  

voorwoord_29
voorwoord_5

Jaarverslag 2016 commissaris van de Koning Utrecht - Voorwoord

3/13
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...